DANSCURSUSSEN

Naast het vaste aanbod organiseren we ook workshops voor meer specifieke dansdisciplines. Meer info hierover vind je dan bij 'Nieuws'.

Kleuterdans


Deze les bestaat uit verschillende delen: klassiek ballet, showdance (focus op jazzdance en clipdance), dansexpressie en mini-disco. De kleuters maken met andere woorden kennis met diverse dansstijlen. Muziekkeuze is afgestemd op de leefwereld van de kleuters. In de les ligt de focus op imitatie van de juf om zo aldoende technieken en choreo's te leren.

Klassiek Ballet


Het eerste deel van de les wordt de techniek ingeoefend aan de barre volgens het Russische systeem. Het tweede deel van de les bestaat uit oefeningen en milieu en choreografieën. Vanaf de groep 'Intermediair' wordt er ook gedanst op pointes en komt ook modern ballet aan bod. Muziekkeuze is niet enkel beperkt tot de traditionele, klassieke muziek à la Mozart maar ook klassieke bewerkingen van hedendaagse (pop)muziek.

Bij de hogere niveaus  gaat het om het verder perfectioneren van de basisbeginselen en het aanleren van meer complexe technische vaardigheden binnen het klassiek ballet.

Kinderdans


Deze les bestaat uit verschillende delen: klassiek ballet, showdance (focus op jazzdance en clipdance), dansexpressie en mini-disco. De kinderen maken met andere woorden kennis met diverse dansstijlen. Muziekkeuze is afgestemd op de leefwereld van de kidneren maar zorgt anderzijds ook voor kennismaking met diverse muziekstijlen zoals klassieke muziek. In deze groep kunnen kinderen al zelfstandig danstechnieken en choreo's uitvoeren.

Cheerleading


Pomponnen, acro, dansen,... Deze cursus combineert dit allemaal! Zijn salto's en radslag je tweede natuur?, Fantastisch! Ben jij niet heel erg lenig en zijn salto's niet je ding? Geen probleem! Ook jou hebben we nodig! We hebben ook 'fundamenten' en trucjes-aangevers nodig; anders kunnen we geen piramides bouwen. Muziek is opzwepend natuurlijk. Let wel op: Cheerleading is een aanvullende cursus; dit betekent dat je ook Showdance dient te volgen. op die manier kunnen we bij Cheerleading ons tenvolle concentreren op trucjes want de danstechnieken ken je al uit de cursus Showdance.

Showdance


Hedendaagse muziek uit de hitparade vormt de ideale achtergrond voor deze les ‘Showdance’ waarbij technieken uit verschillende dansdisciplines (funk, freestyle, hiphop, clip dance, jazz dance, streetdance en modern dance,…) aan bod komen. Het eerste deel van de les werken we aan de algemene conditie met spierverstevigende oefeningen om het aanleren van technieken via oefeningen en korte choreo’s. Het tweede deel van de les bestaat uit het aanleren van leuke choreografieën aangepast aan het niveau van de groep. Wij volgen natuurlijk de hypes op TikTok en andere populaire media op de voet, maar durven ook in onze muziekkeuze de leerlingen laten kennis maken met voor hen  ‘nieuwe’ en onbekende songs. Maar sowieso hebben de leerlingen mee inspraak in de keuze van muziek en bijgevolg ook de dansstijl waarop gefocust wordt.     

Hoe hoger het niveau des te meer verfijnd de basistechnieken zijn en des te complexer de danstechnieken worden. Ook bij de choreografieën wordt het tempo van aanleren en het gebruik van complexe passen verhoogd  naarmate het niveau stijgt.      

Uitbreiding Showdance


Verdiepingstechnieken van diverse dansstijlen worden aangeleerd: van broadway jazz tot old school hiphop. Om kunnen deel te nemen aan deze groep beheers je perfect de basistechnieken. Nog meer dan in andere groepen wordt gefocust op alle aspecten van dans waaronder ook presence.

Urban Boys


Jongens van 3 tot 6 jaar zijn welkom in onze groep Kleuterjongens/ Urban boys. Deze les bestaat uit verschillende delen: urban, breakdance, dansexpressie en mini-disco. De jongens maken met andere woorden kennis met diverse dansstijlen. 

Total Body Workout


Hierbij train je al je spiergroepen . Denk hierbij aan je bovenbenen, billen, hamstrings, kuiten, buikspieren, borst, schouders, traps, lats, biceps en triceps. We beginnen met cardio-oefeningen gevolgd door spierverstevigende oefeningen en we sluiten af met spierverlengende en cooldown-oefeningen. Natuurlijk mag opzwepende muziek niet ontbreken; waarbij we thema’s zoals halloween en kerst zeker aan bod laten komen in onze kalender.

Zumba


Werken aan je conditie terwijl je danst op heerlijke muziek? Dat is exact wat we in deze les doen. Toegankelijk voor iedereen!

Al sinds 2009 de populairste cursus voor volwassen dames om op een leuke, dansante manier fit te blijven. Kom gratis een proefles volgen en voor je het weet ben je verslaafd aan de catchy liedjes en makkelijk te volgen dansjes!

Easy fit


De rustigere versie van Total Body Workout, maart zeker niet minder efficiënt! Deze cursus is ook geschikt voor revalidatie na ziekte. In deze cursus worden de oefeningen afegstemd op de individuele behoeftes van de deelnemer. De opbouw van de les volgt die van Total Body Workout maar de intensiteit van de oefeningen ligt lager.

Pilates


Pilates is trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Het is een effectieve workout die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen. Het hele lichaam is betrokken bij Pilates. De oefeningen worden ter plaatse individueel aangepast in functie van de behoefte van elke deelnemer. Zwangere vrouwen, rugpatiënten,... zijn zeker ook welkom in deze cursus waarbij we je medische geschiedenis vooraf bespreken en de oefeningen hieraan aanpassen.

Workshops

Naast jaarcursussen bieden we ook workshops aan zoals feestdansen voor koppels, Bollywood, burlesque, Klassiek Ballet voor volwassenen beginners, ouder/kind Pilates,... Hou onze njieuwsbrief in de gaten en volg ons zeker op facebook! 

Je kan ook steeds workshops aanvragen voor je groep bv. vrijgezellenfeestjes.